به قلم: سردار “حسين حسن پور”
جانشين فرمانده انتظامي گيلان
«فيشينگ يک نوع حمله اينترنتي ميباشد که هدف اصلي آن سرقت مشخصات فردي کاربران است.
در سالهاي اخير گسترس تکنولوژي و نياز روز افزون به اينترنت، فضاي مجازي و اپليکيشنها، عليرغم پيامدهاي مثبت فراوان، داراي پيامدهاي منفي بسياري نيز بوده است.
با افزايش دسترسي مردم به اينترنت و به ويژه رشد کسب و کارهاي آنلاين، کلاهبرداران از فضاي مجازي به عنوان مکاني براي کلاهبرداري و رسيدن به اهداف خود استفاده کردهاند. ويژگي فضاي مجازي به گونهاي است که به کلاهبرداران اجازه ميدهد بدون در نظر گرفتن محدوديتهاي زماني و مکاني به فعاليت خود بپردازند.
يکي از انواع جرايم نوظهوري که در بستر فضاي مجازي رخ ميهد «فيشينگ» نام دارد. فيشينگ يک نوع حمله اينترنتي ميباشد که هدف اصلي آن سرقت مشخصات فردي کاربران است. در فيشينگ، کلاهبرداران اطلاعات محرمانه افراد از جمله نام کاربري، رمز عبور، شماره کارت اعتباري فرد قرباني را با فريب دادن او و معرفي خود به عنوان يک سازمان دولتي همچون قوه قضائيه به دست ميآورند.
در حملات فيشينگ يک لينک جعلي که بسيار شبيه لينک اصلي است به کاربران معرفي شده و از طريق فريب، کاربران را به سمت همان لينکي که براي سرقت اطلاعات شخصي طراحي شده است هدايت ميکند و در فاصله زماني بسيار اندک و در بعضي از مواقع در چند ثانيه از حساب فرد پول برداشت ميشود و عمل فيشينگ اتفاق ميافتد.
برخي از کلاهبرداران با پيامکهايي که مضمون ترغيبکننده دارند همچون دريافت جايزه از يک برنامه تلويزيوني، برنده شدن در قرعهکشي از يک فروشگاه معتبر و واريز وجه از طرف دولت، قربانيان را فريب داده و پس از هک شدن تلفن همراه فرد به مخاطبين او دسترسي پيدا کرده و همان لينک جعلي را از شماره فرد قرباني به مخاطبين او ارسال ميکند و به صورت زنجيرهاي فيشينگ رخ ميدهد.
در روشهاي ديگري از فيشينگ، کلاهبرداران از سايتهاي تبليغات جعلي براي به دام انداختن کاربران استفاده ميکنند. در اين روش کلاهبرداران با فروش آنلاين محصولات جعلي يا خدماتي که وجود خارجي ندارند و يا فروش محصولات با تخفيفات ويژه کاربران را به سمت سايتهاي فيشينگ هدايت ميکنند.
برخي از هکرها با ساخت اپليکيشنهاي جعلي به اطلاعات شخصي کاربران دسترسي پيدا ميکنند. اين اپليکيشنها پس از دانلود و نصب، اطلاعات شخصي مانند رمز عبور و حساب کاربري افراد را هک ميکند.
همانگونه که ميدانيم، آگاهي و پيشگيري بهترين راه مقابله با کلاهبرداري و جرائم سايبري است. بنابراين؛ شهروندان گرامي همواره بايد به ايميلها، پيامکها و تماسهاي افراد ناشناس با احتياط برخورد کنند و به ياد داشته باشند که هيچگاه وارد لينکهايي که از سرشماره شخصي تحت عنوان ابلاغيه قضايي، برنده شدن در قرعهکشي، تخفيفهاي ويژه يا کمک به موسسات خيريه ناشناس وارد نشوند و بلافاصله اقدام به حذف پيامک از تلفن همراه خود کنند.
https://khategilan.ir/?p=57688