به گزارش خط گیلان ،دکتر پیمان اسدی رییس مرکز حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و دبیر کارگروه بهداشت سلامت بیولوژیک پدافند غیر عامل در ابتدا با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری ” پدافند غیرعامل یک اصل خواهد بود برای همیشه، نه برای یک مقطع خاصی “، اظهار داشت: پدافند غیرعامل به مجموعه اقداماتی گفته می شود که موجب افزایش بازدارندگی ، کاهش آسیب پذیری ، تداوم فعالیت های ضروری و ارتقا پایدار ملی در شرایط بحران می شود .
دکتر اسدی در ادامه با بیان اینکه ریاست شورای پدافند غیرعامل در استان گیلان با استاندار است، اظهار داشت : شورای پدافند غیرعامل دارای ۱۴ کارگروه می باشد و یکی از این کارگروه ها کارگروه بهداشت سلامت و بیولوژیک است که تمامی تهدیدات در رابطه با حوزه سلامت را پیگیری میکند.
وی در پایان گسترش و ارتقا اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی نظام سلامت در جهت رصد و پایش تمهیدات و افزایش ایمنی جامعه، کاهش آسیب پذیری نظام سلامت و زیر ساخت های حساس و حیاتی و مهم در برابر آسیب ها ، طراحی و اقدام پاسخ اضطراری موثر و مناسب نظام سلامت در حوادث متعارف و غیر متعارف ، بازیابی و توانبخشی با هدف بازگشت به زندگی عادی و تداوم فرایندها و کاهش آسیب پذیری را از جمله اهداف پدافند غیر عامل ذکر کرد.
محمدحسین شاهکویی– مدیر کل پدافند غیر عامل استان گیلان نیز در ادامه با بیان این که به مجموعه اقدامات برای افزایش بازدارندگی در مقابل تهدیدات طبیعی مانند سنبل آبی و آفت مگس زیتون و انسانساز شامل حملات سایبری و شیمیایی که بدون جنگافزار انجام میشود، را پدافند غیرعامل می گویند، اظهار داشت: پدافند غیرعامل تمام آحاد و زیرساختهای کشور را آماده میکند تا در مقابل تهدیدها کمترین آسیب را داشته باشند .
وی با تاکید بر اینکه ارتقا پایداری ملی از اهداف دیگر پدافند غیرعامل است ، یادآور شد: این بدان معنا است که ببینیم کشور در بحرانها چقدر آمادگی دارد.
مدیر کل پدافند غیر عامل استان گیلان تداوم فعالیتهای ضروری در کشور و تسهیل در مدیریت بحران را از موارد مهم در پدافند غیرعامل عنوان کرد و افزود: پدافند غیرعامل در زندگی مردم بسیار مهم بوده و ما باید بدانیم در کشور چه نقاط حساس و مهمی داریم.
شاهگویی در ادامه تصفیهخانه سنگر و انبار انرژی و سوخت و … در گیلان را از نقاط حساس و مهم استان عنوان کرد.
وی با بیان این مطلب که در کارگروه بهداشت شورای پدافند غیرعامل استان، به مباحث زیستی هم پرداخته میشود، گفت: مصونسازی کشور در همه ابعاد بسیار مهم است زیرا، برخی موارد مانند آنفولانزای فوق حاد پرندگان صرفاً مربوط به یک استان نبوده بلکه معضلی ملی و جهانی به شمار می رود.
شاهکویی در ادامه مصونسازی زیرساختها و صیانت از مردم را یک اصل مهم در پدافند غیرعامل عنوان کرد و افزود: در این خصوص ۱۴ کارگروه در استان وجود دارند که در همه ابعاد فعال هستند.
در ادامه این همایش مطالب جامعی در خصوص بحران در تهدیدات زیستی ، بیماری های مشترک انسان و دام و راه های مقابله با آن، تهدیدات بیوتروریستی در حوزه غذا و صنایع مرتبط با آن، ایمنی شیمیایی در حوادث بیوتروریسم و سلامت و ایمنی آب آشامیدنی ارایه شد.
گفتنی است هشتم الی چهاردهم آبان ماه، به عنوان هفته پدافند غیرعامل نامگذاری شده است و این همایش در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.
https://khategilan.ir/?p=2619