
کوروش ابومحبوب
دکترای کارآفرینی در بخش عمو می
کارآفرینی سازمانی (Intrapreneurship) فرایندی در کارآفرینی است که سازمان طی می کند تا همه کارکنان بتوانند در نقش کارآفرین انجام وظیفه نمایند و تمام فعالیت های فردی یاگروهی را به طور مستمر،سریع و راحت در سازمان مرکزی به ثمر برسانند. هرگاه که فعالیت کارآفرینی توسط فردیا گروه کارآفرین در داخل یک سازمان انجام گیرد به آن کارآفرینی سازمانی می گویند.
کارآفرینی یک رشته علمی است که به معنای فرایند و پدیده خلاقیت و نوآوری عرضه شده یا تجاری شده می باشد.
رشته کارآفرینی عبارت است از مطالعه پدیده های کارآفرینی. رشته کارآفرینی ماهیتی میان رشته ای و چند رشته ای دارد و بیشترین ارتباط آن با رشته مدیریت است.
از این جهت ماهیت فرایند کارآفرینی ، فرآیند خلاقیت و نوآوری است و مجموعه فرایندهای آن جنبه طراحی و مهندسی نرم افزاری دارد لذا کارآفرینی می تواند به عنوان یکی از زیر شاخه ها یا گرایش های تخصصی علمی میان رشته ای و چندرشته ای خلاقیت شناسی یا خلاقیت و نوآوری شناسی محسوب شود.
با آشکار شدن مفهوم کارآفرینی به ویژه مفهوم کارآفرینی سازمانی و ضرورت آن در توسعه سازمان و جامعه ، بی تردید تربیت کارآفرینان سازمانی جهت تحقق این هدف بزرگ ضروری به نظر می رسد.
در تاکید بر اهمیت کارآفرینی سازمانی ، کارآفرینان سازمانی به عنوان موتور نیرومند توسعه سازمان و جامعه خود شناخته می شوند و آنچه که اهمیت حیاتی پیدا می کند ، روشن کردن و به راه انداختن این موتورها جهت توسعه است.
برای روشن شدن موتور ، کافی است استارت زده شود ولی برای استمرار آن باید همواره به آن سوخت رسانی شود و شرایط برای فعالیت بی نقص آن مهیا گردد.
به هرحال برای آگاه شدن و شروع به حرکت کارآفرینان سازمانی کافی است آموزش های لازم در این زمینه به آنها ارائه گردد تا جرقه کارآفرینی در ذهن آنها زده شودو در عین حال ضرورت مساله نیز برای آنها معلوم گردد.
اما برای تداوم این حرکت باید با پرورش آنان از طریق اقداماتی چون حمایت مدیریت ، ایجاد تفکر استراتژیک کارآفرینی ، ایجاد عوامل ساختاری و فرهنگی و …. بستر فعالیت های مستمر در این حوزه را فراهم آورد.
https://khategilan.ir/?p=2578