به گزارش خط گیلان ،مدیرکل بیمه سلامت گیلان در گفتگو باخبرنگاران افزود:بیمه سلامت گیلان ماهانه سی و نه و نیم میلیارد تومان هزینه بابت بیمه شدگان به طرف های قرارداد پرداخت می کند که ۷۰ درصد این پرداخت ها مربوط به بخش دولتی و ۳۰ درصد مربوط به بخش خصوصی است.
تحولات مطلوب
وی اضافه کرد:باید با اجرای برنامه های ششم توسعه در جهت نیل به نقطه مطلوب حرکت کنیم که ارائه خدمات به اقشار آسیب پذیر ، ارتقای کیفیت و کمیت خدمات ، راه اندازی سامانه ۱۶۶۶ ، فعال کردن نظارت اجتماعی و مطالبه گری مردم بخشی از نقاط مطلوب توسعه در بیمه سلامت است.
دکتر اکبری اذعان داشت: نظام سلامت و بیمه باید متحول شده و در کنار هم به ارائه خدمات به مردم بپردازند و با هدفمند کردن یارانه ها ، از این سرمایه کشور در راستای بیمه سلامت همگانی و ارائه خدمات به اقشار کم درآمد استفاده شود.
نگاه سلامت محوری
مدیر کل بیمه سلامت گیلان درمورد سلامت محوری گفت:تغییر فرهنگ پزشکی در تجویز دارو و … ، تغییر در رفتار و سبک زندگی مردم ، تغییر نگاه بخش خصوصی مبتنی بر درمان ، ارتقای سطح سواد و آگاهی مردم در بخش سلامت و تغذیه مدیریت منابع و ارتقای سلامت جامعه نگاه سلامت محوری را به دنبال خواهد داشت.
ارائه خدمات بهتر
دکتر اکبری اجرای طرح های نظام ارجاع الکترونیک ، نسخه نویسی الکترونیک ، استحقاق سنجی و الکترونیکی شدن سند بستری را از طرح های مهم سازمان بیمه سلامت در راستای مدیریت هزینه ها و ارائه خدمات بهتر عنوان کرد.
بیمه اجباری
مدیر کل بیمه سلامت گیلان در خصوص بیمه اجباری سلامت همگانی خاطرنشان کرد:بر اساس بند الف ماده ۷۰ قانون برنامه ششم توسعه ، کلیه آحاد جامعه باید بصورت اجباری از خدمات بیمه استفاده کنند.
وی افزود:خانوارهای فاقد هرگونه بیمه که مجموع درآمد آنها از ۴۰ درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار پایین تر باشد می توانند برای دریافت دفترچه رایگان به دفاتر پیشخوان دولت و ادارات بیمه سلامت مراجعه کنند و تمامی حق بیمه آنها از سوی دولت پرداخت می شود.
وی تصریح کرد:خانوارهایی که حداقل دستمزدآنها بین ۴۰ تا ۱۰۰ باشد دهک چهارم محسوب شده و باید ۵۰ درصد حق بیمه و همچنین دهک های ۵ تا ۱۰ نیز برای بهره مندی از مزایای بیمه باید کل حق بیمه خودرا پرداخت کنند.
دکتر اکبری با اشاره به فرصت شش ماهه برای افراد فاقد هر گونه پوشش بیمه ای در اجرای بیمه اجباری و ارزیابی وسع اظهار داشت:افراد فاقد هرگونه پوشش بیمه ای برای بهره مندی از این فرصت، بایستی به سایت وزارت رفاه (مجری این برنامه) یا دفاتر پیشخوان طرف قرارداد با بیمه سلامت استان مراجعه کنند.
وی در تشریح برنامه های هفته سلامت در گیلان خاطر نشان کرد: همایش بیمه سلامت بیان مسایل و چالش ها در این حوزه، دیدار با مسئولان ارشد از جمله برنامه های هفته بیمه سلامت در این استان است.
گفتنی است؛سوم تا نهم آبان ماه هفته بیمه سلامت نام گرفته است، (بیمه سلامت، توانمندسازی و ترویج فرهنگ عمومی)، (بیمه سلامت، سازمان الکترونیک و هوشمندسازی)، (بیمه سلامت ، سطح بندی و نظام ارجاع )، (بیمه سلامت، پوشش بیمه همگانی و حفاظت مالی از بیمه)، (بیمه سلامت، حقوق شهروندی و مشتری مداری)، (بیمه سلامت، تجمیع منابع و خرید راهبردی) و (بیمه سلامت، مشارکت های اجتماعی و شرکای کاری) روز شمار هفته سلامت است.
این گزارش حاکی است که طرح وسع نیز درآبانماه اجرایی خواهدشد.