به گزارش خط گیلان ،دکتر علی اکبری مدیرکل بیمه سلامت استان گیلان در نشست هم اندیشی با خبرنگاران ضمن بیان مطلب فوق گفت: برای پوشش بیمه اجباری پایه سلامت همگانی افراد جامعه به سه دسته تقسیم شدند، دسته اول شامل افراد کم درآمد در دهک های یک ، دو و سه هستند که درآمد آنها ۴۰ درصد حداقل دستمزد مشمول تامین اجتماعی است ، حق سرانه بیمه آنها را دولت تأمین و پرداخت می کند.
وی افزود: دهک های ۱ و ۲ و ۳ برای استفاده از این مزایا فقط ۶ ماه فرصت دارند یعنی از اول مهرماه تا پایان سال جاری میتوانند با نام نویسی در سایت به نشانی الکترونیکی http:lleservices.ihio.gov.irliscl یا به دفاتر پیشخوان مراجعه کنند وازدفترچه بیمه سلامت به صورت رایگان بهره مند شوند .
وی اضافه کرد: چنانچه به هر دلیل و علت افراد این دهکهای جامعه در طی شش ماه یاد شده موفق به نام نویسی نشدند این بدان معنا نیست که به آنها دفترچه داده نخواهد شد بلکه آنها نیز میتوانند با پرداخت هزینه ها از دفترچه بیمه سلامت بهره مند شوند
مدیرکل بیمه سلامت استان گیلان در مورد دسته دوم و دهک چهارم گفت :افراد و اقشار دسته دوم که در دهک چهارم قرار دارند بر اساس آزمون وسع منابع درآمدی آن ها بین ۴۰ تا ۱۰۰ درصد حداقل دستمزد مشمول قانون کار باشد این افراد فقط ۵۰ درصد هزینهها را پرداخت میکنند و پنجاه درصد مابقی را دولت تامین و پرداخت خواهد کرد
وی افزود :دسته سوم افرادی که در دهک ۵به بالا قرار دارند و بر اساس خود اظهاری و آزمون وسع و بررسیهای لازم اگر درآمدی معادل حداقل دستمزد تعیین شده را داشته باشند باید ۱۰۰ درصد حق سرانه بیمه را پرداخت کنند.
اجرای ۴ طرح مهم
دکتر علی اکبری در بخشی دیگر از سخنان خود در مورد اجرای چهار طرح مهم در گیلان گفت: استحقاق سنجی ، نظام ارجاع الکترونیک ، پردازشگری اسناد الکترونیکی و نسخه نویسی الکترونیکی ، ۴ پروژه بیمه سلامت در راستای دولت الکترونیک است و استان گیلان نیز جزء ۶ استان پایلوت کشور برای اجرای این طرح ها می باشد.
طرح استحقاق سنجی
وی یادآورشد: طرح استحقاق سنجی که ازسال ۹۶ در استان گیلان اجرا شده است هم اکنون در اجرای این طرح بروز هستیم
نسخه نویسی الکترونیک
وی اضافه کرد:اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک نیز هم اکنون در مطب های پزشکی شروع شده و امید است تا پایان سالجاری پیشرفت مطلوبی داشته باشد.
دکتر اکبری در مورد مزایای نسخه نویسی الکترونیک گفت: دسترسی آسان به اطلاعات و مدیریت پرونده پزشکی بیمار، کنترل همپوشانی بیمه ای بیمار، مدیریت هزینه و منابع و … را از مزایای اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک هستندکه به معالجه ودرمان بیمار سرعت می بخشد
وی ادامه داد: پس از طی این مراحل، بیمار متناسب با تجویز، به هر جایی که لازم است می تواند مراجعه کند و با شناسه رهگیری اقدام درمانی را انجام دهد.
مدیر کل بیمه سلامت گیلان تصریح کرد:پزشکان با توجه به منابع محدود از تجویز آزمایشات ، داروی تکراری و غیرضروری خودداری کنند و با ارائه خدمات بهینه به بیماران و مدیریت هزینه ، سازمان بیمه سلامت را یاری دهند.
پرداختی های ۵ ماهه نخست امسال
دکتر اکبری در مورد پرداختی های بیمه سلامت استان گیلان به طرف های قرارداد گفت :در ۵ ماهه نخست سالجاری هزار و ۷۱۳ میلیارد ریال معادل ۱۷۱ میلیارد تومان به طرف های قرارداد بخش خصوصی و دولتی پرداخت شده است که بخشی از آن مربوط به سال گذشته و بخشی نیز مربوط به سالجاری است.