به گزارش خط گیلان ،معاون درمان و تیم نظارتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از مرکز آموزشی درمانی ۱۷شهریور و بیمارستان خصوصی قائم صورت گرفت، گزارشی از عملکرد این مراکز توسط روسای بیمارستان ها در راستای ارتقای ایمنی بیماران ارایه شد.
دکتر اسماعیل نورصالحی- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حاشیه این بازدید، گفت: در حال حاضر عوارض ناشی از پیامد های خدمات سلامت و وقایع ناخواسته در سیر درمان و مراقبت بیماران در بخش بستری و سرپایی یکی از علل عمده مرگ و میر بیماران محسوب می شود و به عنوان یکی از اصلی ترین دغدغه های نظام های سلامت در سراسر جهان مطرح می باشد.
معاون درمان تصریح کرد: بر اساس برآورد سازمان جهانی بهداشت، خدمات غیر ایمن سلامت، سالیانه منجر به مرگ بیش ازدو میلیون و ۶۰۰هزار نفر در کشورهای با درآمد متوسط و پایین در سراسر دنیا می شود که در ۷۵درصد موارد قابل پیشگیری می باشند.
وی افزود: در بسیاری از کشورها، بالا بودن عواقب ناشی از خدمات غیر ایمن و تاثیر بهبود سیستم ها و روش ها در کاهش این عوارض توجه و اقدامات عملیاتی جهت ارتقاء ایمنی بیمار را در رأس مباحث اجرایی و مدیریتی بیمارستانی مورد توجه و تامل ویژه قرارداده است .
وی اضافه کرد:در همین راستا سازمان جهانی بهداشت برای اولین بار روز۲۶ شهریور سال جاری مطابق با ۱۷ سپتامبر سال ۲۰۱۹میلادی را به عنوان روز جهانی ایمنی بیمار با شعار ” برای ایمنی صحبت کنید” اعلام کرده است.
دکتر نورصالحی با بیان اینکه ایمنی بیمار، اولین گام در جهت بهبود کیفیت خدمات سلامت تلقی می شود، اقداماتی از جمله: اجرای شاخص های ایمنی بیمار توسط کلیه بیمارستان ها، آموزش موثر به بیمار و همراهان و همچنین اهدای جوایز به بیمارستانهای دوستدار ایمنی بیمار را در بهبود کیفیت خدمات سلامت موثر دانست.
در این بازدید، دکتر نوروزی- رییس بازرسی دانشگاه، دکتر سادات منصوری– مدیر درمان، طاهره زاهد صفت- مدیر پرستاری دانشگاه و جمعی از کارشناسان معاونت درمان و روابط عمومی نیز حضور داشتند.