به گزارش خط گیلان به نقل از ایرنا، محسن هاشمی رفسنجانی غروب پنجشنبه در شصت و سومین اجلاس مجمع رئیسان شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها در رشت با بیان اینکه مشارکت شهروندان در توسعه شهری مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز است، افزود: نقدینگی سرگردان موجب بروز مشکلاتی میشود که بایستی با برنامه ریزی مناسب، این نقدینگیها برای توسعه شهری ورود باشد.
وی موضوع مشارکت مردم در توسعه شهری را از جمله موارد مورد بحث در اجلاس عنوان و اظهار کرد: برای این کار بحثهای لازم انجام شد و به این نتیجه رسیدیم که افراد علاقمند به توسعه شهر را از پروژههایی که میتوان در شهر ایجاد کرد، آگاه کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: به این دلیل که در طول سالها شهرداریها سعی کردند با دولت و ارگانها کار کنند، توان اصلی سرمایه گذاری را از دست داده ایم.
وی تصریح کرد: بایستی زمینهای فراهم کنیم تا مشارکت کنندگان در سرمایه گذاری به جای اینکه لابه لای حرفهای ما اطلاعات کسب کرده و با صحبتهای ما مطمئن شوند، بتوانند به صورت یکپارچه مشارکت کنند و نقدینگی را در اختیار شهروندان و توسعه شهر قرار دهند.
هاشمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نشستهای کمیسیونهای تخصصی شصت و سومین اجلاس مجمع رئیسان شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها اظهار داشت: بررسی عملکرد مدیریت شهری در بحران سیل اخیر یکی از موارد مورد بررسی بود که بر اساس ارزیابیهای به عمل آمده شهرداریها و شوراها در این سیل به موقع به کمک هموطنان شتافتند.
رئیس مجمع مشورتی رئیسان شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی ایران این تجربه بایستی طوری مدیریت شود تا از این به بعد زمانی که دچار بحران شدیم، با سرعت به کمک هموطنان بشتابیم و امدادی کارآمدتر را در اختیار آسیب دیدگان قرار دهیم.
نایب رئیس شورای عالی استانها نیز در این اجلاس با بیان اینکه برخی مسئولان قصد دارند به دلایل مختلف شوراها را محدود کنند، گفت: عدهای اختلاف و دودستگی در شوراها را مانع تصمیم گیری در شهرداریها میدانند و اینطور مطرح میشود که شوراها به وظایفی که دارند، به خوبی عمل نمیکنند.
موسوی بیان داشت: ما معتقدیم که شوراها در دستیابی به اهداف خود به طور نسبی موفق بودهاند و اگر هم در جایی موفق نبوده اند، موانعی وجود داشته است.
وی با بیان اینکه شوراها از قوانین موجود تاکنون نتوانستهاند استفاده کنند، خاطر نشان کرد: بایستی تلاش کنیم قانون شوراها را با استناد به قانون اساسی به سمت اصلاح ببریم و اصلاح ساختاری انجام شود.
وی با اشاره به نقش مهم آموزش برای شوراها اظهار داشت: برخی از مشکلاتی که برای شوراها پیش آمده، چه در بررسی و تصویب و یا اختلافات نتیجه آموزش ناکافی است و شورای عالی استانها در این باره مسئولیت دارد.
موسوی با تاکید بر موضوع حفظ و تقویت شوراها بیان داشت: اگر به فکر نجات نهاد شورا هستیم بایستی فکری برای شوراهای کشور داشته باشیم و عمل در چارچوب قانون نکته مهمیست که بایستی مد نظر قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: جلب مشارکتهای مردمی و افزایش اعتماد عمومی اهدافیست که برای شوراها تعریف شده که هر دو ریشه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دارند.
وی با تشریح اقدامات شورای عالی استانها بیان داشت: برای آموزش به عنوان یک مأموریت جدی شورای عالی استانها برنامه ریزی انجام داده ایم و تشکیل شورای نظارت از جمله دیگر اقدامات است.
شصت و سومین اجلاس رئیسان شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها از صبح امروز (پنجشنبه) با نشستهای تخصصی کمیسیونهای چهارگانه شامل عمران و شهرسازی، حقوقی، حمل و نقل و خدمات شهری، فرهنگی و شهر هوشمند با حضور اعضای این کمیسیونها در شورای اسلامی کلانشهر رشت آغاز شد.
در نشستهای کمیسیونهای تخصصی اجلاس مجمع مشورتی رئیسان شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها، مدلهای مشارکت شهروندان در تحقق توسعه شهری و موضوعات مهم کلان و محلی در مناطق مختلف کشور مورد بررسی قرار گرفت.
بررسی روند و تحلیل نتایج حاصل از اجلاس گذشته مجمع مشورتی و پیگیری انجام تعهدات سایر نهادها در قبال حوزه مدیریت شهری و مباحث خاص مبتلابه کلانشهرها و مراکز استانها از دیگر موارد دستور کار اجلاس در کمیسیونهای تخصصی عنوان شد.
به منظور آشنایی شرکت کنندگان شصت و سومین اجلاس دو روزه مجمع رئیسان شورای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها از ظرفیتهای عمرانی و فرهنگی کلانشهر رشت، برنامههای متنوع از جمله بازدید از بازار سنتی، بازار هنر و برنامه تئاتر خیابانی در پیاده راه فرهنگی رشت پیش بینی شده است.